ransomware verwijderen Zwolle

Bescherming tegen hackers

augustus 22nd, 2019 Posted by Security 0 thoughts on “Bescherming tegen hackers”

Houd hackers zo lang mogelijk buiten de deur

De ontwikkelingen gaan heel snel in de ICT en de hackers gaan hier in mee. Ze worden steeds slimmer en geraffineerder om bij uw gegevens te komen. Daarom is voorkomen van hacking geen eenmalige actie maar een kwestie van regelmatig onderhoud.

Economische gevolgen van hacking

Er is veel om te doen. Regelmatig komt in het nieuws dat websites of servers van grote organisaties eruit liggen omdat ze gehackt zijn. Zoals laatst de banken en creditcard maatschappijen. Er worden echter veel meer bedrijven of organisaties gehackt wat niet in het nieuws komt, met name in het mkb. Bij de hack op een bank lag het hele betalingsverkeer stil. Bij een recente hack bij een mkb-bedrijf waren alle bestanden gegijzeld. Hierdoor kon dit bedrijf een week niet werken in zijn systemen. De gevolgen kunnen enorm schadelijk zijn. Ook als hackers automatisch gestuurde productielijnen stil leggen. Maar denk ook wat er kan gebeuren als persoonsgegevens op straat komen te liggen. U heeft dan in het kader van de AVG een datalek. Dit kan behalve economische schade ook reputatieschade met zich meebrengen. Wie wil dat? Het kan uw bedrijf enorm veel schade brengen. Het buiten de deur houden van hackers vraagt de nodige aandacht die onderhoud nodig heeft.

Wat kunt u zelf doen om hackers buiten de deur te houden

  • Zorg niet alleen dat uw website en software is beveiligd maar ook uw server.
  • Zorg dat u wachtwoorden gebruikt die niet gemakkelijk te achterhalen zijn. Geboortedata, namen van kinderen, adressen etc. zijn gemakkelijk te achterhalen. Maak uw wachtwoorden complex maar wel zo dat ze of door u zelf zijn te onthouden of dat u een programma installeert die uw wachtwoorden beschermd opslaat.
  • Pas de standaard gebruikersnaam aan van uw software pakketten
  • Zorg dat al uw software constant de laatste update heeft gekregen
  • Gebruik alleen software producten die een goed beveiliging hebben. Zijn ze jaren niet in onderhoud geweest, gebruik ze dan niet.

Uitbesteden van onderhoud om hacking te voorkomen

Lukt het u niet in tijd en kennis om uw server en website veilig te houden, besteed dit dan uit. Bevede heeft de juiste onderhoudspakketten om hacking te voorkomen. Wij maken een scan van ICT omgeving en brengen advies uit welk onderhoudspakket passend is voor uw bedrijf. Samen met u gaan we kijken wat er verbetert kan worden en welke acties daar voor nodig zijn.

Hou hackers buiten de deur en neem vandaag nog contact met ons op.

ADVIESAANVRAAG

Bévédé maakt gebruik van cookies. Klik op GA VERDER om deze te accepteren, zo kunnen wij u de beste surf ervaring mogelijk bieden. Onze privacyverklaring kunt u hier vinden: privacyverklaring