gijzelsoftware aanval voorkomen

Cyber Security. Heeft het ook uw aandacht?

januari 30th, 2019 Posted by Security 0 thoughts on “Cyber Security. Heeft het ook uw aandacht?”

Beveiligd tegen internetbesmettingen

De gevolgen van cyberincidenten kunnen enorme schade aanrichten aan uw systemen. De risico’s nemen toe, staat binnen uw bedrijf cyber security op de kaart?

Afgelopen jaar was, voor wat betreft de risicoperceptie een bijzonder jaar. Breng uw risico’s in kaart en laat u goed informeren.

Stijging aantal gerapporteerde cyberincidenten in 2018

In 2018 zijn de gerapporteerde cyberincidenten langzaam gestegen. Er zit veel verschil in de soorten cyberincidenten. Niet alleen banken zijn doelwit van DDoS-aanvallen. Grote, die het nieuws halen, kunnen veel schade aanbrengen. Zo begon januari 2018 al direct met het nieuws dat diverse banken en de Belastingdienst slachtoffer waren van een serie cyberaanvallen. Deze zogenoemde DDoS-aanvallen zorgden voor ernstige storingen. De website van de Belastingdienst was een tijd onbereikbaar.

Hoe werkt een DDoS-aanval?

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Bij dit soort aanvallen worden servers van bedrijven stilgelegd door in één keer heel veel ‘bezoekers’ naar een website te sturen. Deze bezoekers zijn geen echte mensen, maar computers die door hackers zijn overgenomen met een virus. Deze geïnfecteerde computers vormen samen een netwerk, dat een ‘botnet’ wordt genoemd. De hacker kan alle computers uit het botnet in één keer naar een site sturen, waardoor de servers overbelast raken en de site offline gaat. In het geval van banken kunnen klanten dan bijvoorbeeld geen transacties meer uitvoeren.
Een DDoS-aanval is hinderlijk, maar de schade voor gebruikers is beperkt. Persoonsgegevens worden bijvoorbeeld niet buitgemaakt.

Effect op de fysieke wereld

De impact van grote maar ook minder grote cyberaanvallen kunnen enorme schade aanrichten. Bijvoorbeeld als een virusaanval op een industrieel besturingssysteem de activiteiten van een bedrijf lam legt. Deze besmetting kan in de miljoenen euro’s schade gaan lopen. Het wapenen tegen dit soort aanvallen krijgt steeds meer aandacht. Risico’s verschuiven waardoor de manier van Cyber Security verandert.

Een up-to-date cyberveiligheid

Heeft u voor ogen wat de risico’s voor uw bedrijf kunnen zijn als er hackers van buiten af binnen uw systemen een besmetting veroorzaken? Ieder bedrijf zou Cyber Security op zijn agenda moeten hebben. In ‘het schoenmaker blijf bij uw leest’ principe adviseren wij u om daar de juiste expert voor in te huren. Bevede heeft deze expertise in huis.

Beperk uw risico voor virusaanvallen en laat u infomeren wat voor uw bedrijf nodig is aan Cyber Security! Neem vandaag nog contact met ons op. 

 

ADVIESAANVRAAG

Bévédé maakt gebruik van cookies. Klik op GA VERDER om deze te accepteren, zo kunnen wij u de beste surf ervaring mogelijk bieden. Onze privacyverklaring kunt u hier vinden: privacyverklaring