afbeelding automatisering bevede zwolle

Digitaal thuiswerken Zwolle

Hoe blijf je de hacker een stap voor

Vanuit huis werken in veel sectoren

In veel sectoren wordt vanaf maart dit jaar vanuit huis gewerkt. Door de pandemie is het een must geworden die omgedraaid is naar een optie. Voor veel mensen gaf het thuiswerken een  nieuwe dimensie. We zetten in deze blog de voor en nadelen op een rij.

Voordelen thuiswerken

Wat als eerste uit de bus kwam als voordeel om thuis te werken is minder reistijd. Vooral forensen hoeven nu niet meer in de file te staan of lange reistijden te maken met het openbaar vervoer. Kleine berekening kunnen we maken door te stellen dat als je in Zwolle werkt en je woont in Meppel. Dan ben je zo al met het openbaar vervoer een half uur heen en terug. Dat is een uur reistijd. Ga je met de auto dan sta je zeker in de ochtend en avond 10 minuten in de file buiten de 20 minuten reistijd, ofte wel ook een uur. Dat is vijf uur per week.
Heb je een baan dat je veel op de weg zit om bijvoorbeeld gesprekken te voeren op locatie met klanten dan bespaar je nog meer op je reistijd als je deze mensen online kunt spreken.
Als voordeel wordt ook genoemd dat er minder prikkels zijn als je thuiswerkt. Mits je een afgesloten ruimte hebt of geen andere huisgenoten die in een ruimte met jou werken en of verblijven.

Werken met de juiste middelen

Ben je in loondienst dan zorgt de werkgever voor de juiste middelen om vanuit huis te werken. Een goed internetverbinding en laptop en telefoon zijn heel belangrijk. Waarschijnlijk in sommige gevallen ook een printer. Ben je werkgever of kleine zelfstandige dan zul je zelf zorg moeten dragen voor de juiste middelen. Gelukkig is er veel mogelijk op het gebied van digitaal werken. Het inrichten van een thuiswerkplek voor medewerkers vraagt de nodige aandacht. Een goede internetaansluiting is een must. Is de PC/laptop uitgerust met goede audio en video mogelijkheden.

Digitaal vergaderen en thuiswerken

Thuiswerken en digitaal vergaderen gaat prima samen. Als de werkplek voldoet aan alle eisen kan je gebruik maken van een betrouwbaar digitaal vergader programma. Bevede heeft hiervoor de juiste advies en connecties voor u in huis. Is uw bedrijf gevestigd in Zwolle of omgeving? Laat u dan door Bevede adviseren over digitaal thuiswerken en de juiste online videobellen en vergaderprogramma’s

Via de website van Bevede kunt u uw vragen stellen en contact opnemen voor een vrijblijvend advies.