Digitale werkplek Zwolle

Digitale werkplekken, iets voor uw organisatie?

januari 3rd, 2019 Posted by Automatisering, Nieuws 0 thoughts on “Digitale werkplekken, iets voor uw organisatie?”

Het kantoorwerken verandert en biedt daardoor kansen

De indeling van kantoren binnen een bedrijf is snel aan het veranderen. De belangrijkste reden is dat men overal wil kunnen werken.

Overal willen werken betekent ook dat er op meerdere plekken beschikbaarheid over internet moet zijn. Denk hierbij aan thuiswerkplekken, digitale workspaces maar ook auto en openbare ruimtes.

Het nieuwe werken, richting meer vrijheid

Velen van u herkennen waarschijnlijk dit stramien. Je gaat op een vaste tijd naar kantoor. Daar heb je een vaste werkplek, vervolgens lunch je op een vaste tijd, of op je werkplek, of op een andere vaste locatie als kantine en vervolgens ga je rond een vaste tijd weer naar huis. Deze manier van werken is snel aan het veranderen. We willen tegenwoordig overal en altijd kunnen werken. Daar komt bij dat op al deze ‘overal en altijd’ locatie we de beschikking willen hebben over alle middelen om ons werk ook naar behoren uit te voeren. Niet alleen apparatuur als telefoon, laptop willen we ter beschikking hebben maar natuurlijk ook de verbindingsmogelijkheden als hoogkwaliteit internet zal aanwezig moeten zijn op al deze werkplekken.  De altijd zo zekere controle op tijd en locatie verandert naar meer vrijheid. Op dit gebied verandert er de komende tijd erg veel.

De wens van de medewerker

Was het vroeger zo dat de leidinggevende bepaalde wat er gebeurde in een kantooromgeving? Tegenwoordig is de wens van de werknemer veel belangrijker. Sinds de ontdekking en ontwikkeling van werken in cloud en de ‘smart devices apps’, zijn deze veranderingen heel snel gegaan. Het zakendoen met verre landen is veel eenvoudiger geworden. Het ontstaan van een 24-uurseconomie werd hierdoor een feit. Dat vervaagde ook de grens tussen werk en privé.

Door de 24-uurseconomie wil de werknemer vaker de tijd en de locatie kiezen om te werken. Om aan deze veranderingen te voldoen zijn er o.a. thuiswerkplekken ontstaan. Hierdoor zien medewerkers elkaar minder vaak live en ontstaan er hierdoor weer digitale workspaces om zo slimmer te gaan samenwerken.

Minder productie

Niet allen de werkcultuur maar ook het soort werk verandert. Door de ontwikkelingen in de automatisering is er steeds minder productiewerk. Productiewerk wordt ook vaker uitbesteed aan lageloonlanden. Hierdoor ontstaat er een verschuiving van taakgericht werken naar kennisgericht werken. Kennisdelen komt in plaats van kennis overdragen in hiërarchievorm. Dit vraagt een totale andere manier van inrichting van werkomgevingen.

Bevede, uw partner in inrichting van dé nieuwe werkomgeving

De grootse verschuiving op de arbeidsmarkt wordt verwacht in de mobiele kenniswerken. De voorspellingen zeggen dat rond 2020 45% van de beroepsbevolking hierin werkzaam zal zijn. Daar ligt een belangrijke taak voor ons bedrijf. Het inrichten van deze mobiele omgevingen.

Gaat u met de tijd mee en zoekt u een partner voor inrichting van workspaces en mobiele omgevingen?  Neem vandaag nog contact met ons op. 

 

ADVIESAANVRAAG

Bévédé maakt gebruik van cookies. Klik op GA VERDER om deze te accepteren, zo kunnen wij u de beste surf ervaring mogelijk bieden. Onze privacyverklaring kunt u hier vinden: privacyverklaring