Ontdek de voordelen van ‘hybride’ werken

april 25th, 2019 Posted by Internet 0 thoughts on “Ontdek de voordelen van ‘hybride’ werken”

Het beste van twee werelden

Kiest u voor onderbrengen van uw bestanden extern, ofwel de cloud, of gebruikt u een interne server? De derde vorm is de hybride manier van opslag. Zowel de cloud als een interne server.

Staat u stil wat voor u de beste manier van opslag is van gegevens van uw bedrijf? De ontwikkelingen volgen zich heel snel op en het lijkt dat kiezen voor de cloud de beste keuze is voor de toekomst. Op het moment dat u er voor kiest om uw server te vervangen, overweeg dan eens het combineren van opslag, het zogenaamde hybride systeem.

Voordelen en nadelen voor opslag in de cloud

Het zijn vooral de kleine MKB bedrijven die baat hebben met het werken in de cloud. We zetten de voor en nadelen van werken in cloud hier op een rij.

Voordelen:

 • U betaalt een vast bedrijf per maand, dus geen onverwachtse kosten.
 • De veiligheid is meer gewaarborgd door automatische back-ups
 • De veiligheid is meer gewaarborgd door voortdurende controle van het systeem.
 • De ICT afdeling is niet meer nodig
 • De kosten zijn minder voor o.a. energie, investering, beheersing en onderhoud
 • Er is altijd een laatste versie van updates ter beschikking

Nadelen:

 • Internetverbinding is altijd nodig
 • Verhuizing naar cloud kost tijd
 • Automatische updates kunnen voor problemen zorgen
 • De contracten van cloudleveranciers kunnen ingewikkeld zijn dus een jurist is nodig
 • Privacy van buitenlandse cloudleveranciers zijn anders dan in Nederland

 

Een interne server behouden

Bedrijven die werken met computer aangestuurde machines werken vlotter met een interne server. Bij een interne server kunnen medewerkers via platforms als Office 365, Excell- en Word bestanden en/of delen van diverse boekhoudkundige programma’s opslaan en delen.

Hybride werken als oplossing

Net als auto’s die zowel op brandstof als elektriciteit rijden is hybride werken in de cloud en met eigen interne service ook mogelijk. We zien het steeds vaker gebeuren bij grotere bedrijven. Zware grotere bestanden kunnen intern beheert en gedeeld worden. Deze manier van werken is slim en zal het beste van beide manieren van werken ingezet kunnen worden. Een groot voordeel is bijvoorbeeld ook de opslag van dezelfde gebruikersnaam en wachtwoordcombinaties voor beide systemen. Dat scheelt veel extra wachtwoorden om te onthouden en werkt perfect.

Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, Bevede is uw partner in advisering van server- en clouddiensten. Ons team staat voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op. 

ADVIESAANVRAAG

Bévédé maakt gebruik van cookies. Klik op GA VERDER om deze te accepteren, zo kunnen wij u de beste surf ervaring mogelijk bieden. Onze privacyverklaring kunt u hier vinden: privacyverklaring