afbeelding automatisering bevede zwolle

Oplossingen voor malware door Bevede Zwolle

malware Zwolle

Wat is malware eigenlijk

Het woord malware is een verkorting van malicious software (schadelijke software). Malware is een stukje software waarmee gegevens, apparaten of mensen schade kan worden berokkend. Virussen, Trojaanse paarden, spyware en ransomware zijn voorbeelden van malware.

Malware wordt vaak ontwikkeld door groepen van hackers. Het doel is vaak om er geld mee te verdienen, door zelf malware te verspreiden of door deze aan de hoogste bieder te verkopen op het Dark Web. Er zijn ook andere redenen waarom mensen malware schrijven: het kan worden ingezet als protestmiddel of om beveiligingsmaatregelen te testen, of zelfs als oorlogswapen tussen overheden.

Maar hoe of waarom malware ook is ontstaan, als het op uw pc belandt, is het foute boel. Gelukkig is het te voorkomen met de juiste handelingen.

Wat doet malware

Malware is een heel ruim begrip. Wat het doet en hoe het werkt verschilt van bestand tot bestand. Het herkennen en ingrijpen is een vak apart, zo ook het voorkomen. de meest voorkomende malware zijn: Virus, Trojaans paard, Spyware, Worm, Ransomware, Adware en Botnets. De laatste tijd is Ransomware veel in het nieuws. Bij Ransomware gebruiken afpersers dit type malware om uw computer en bestanden te vergrendelen. Daarbij dreigen ze alles te wissen, tenzij u losgeld betaald.

Beschermen tegen malware

Hier de 4 belangrijkste tips om malware te voorkomen:

  1. Controleer uw downloads goed – Malware is nooit ver weg. Ze komen voor op officiële webwinkels en piratenwebsites. Door goed te controleren of een download veilig is voorkom je malware. Bekijk voordat u download of de provider betrouwbaar is. Dat doet u door zorgvuldig de recensies en opmerkingen door te nemen.
  2. Vertrouw onbekenden online niet – Het verspreiden van malware gebeurt vaak door middel van social engineering. Krijgt u vreemde emailberichten of opvallende aanbiedingen die u nieuwsgierig maken. pas dan op en klik hier niet op.
  3. Gebruik een reclamefilter en adblocker – Een betrouwbare adblocker laat zien welke geïnfecteerde banner of pop-upmeldingen in advertenties schadelijk zijn. Door deze allemaal te laten blokkeren door een adblocker voorkomt u malware.
  4. Pas op waar u surft – Malware komt veel voor op niet beveiligde websites. Controleer dus altijd of een website beveiligd is voordat u hierop gaat surfen.

Waar kunt u terecht in Zwolle voor bescherming tegen malware

Bevede is hét bedrijf in Zwolle die u kan adviseren en helpen om  u te beschermen tegen malware. Onze specialisten staan voor u klaar om u het juiste advies te geven.

Vul vandaag nog het contact formulier in en wij nemen contact met u op.