Status glasvezel Marslanden G

april 17th, 2017 Posted by Geen categorie, Internet 0 thoughts on “Status glasvezel Marslanden G”

De eerste sleuf voor het Blue Fiber glasvezelnetwerk op Marslanden G is gegraven, de wethouder van Economische Zaken van Zwolle – René de Heer – heeft de eerste kabels aan elkaar gelast.

Ook is de straatkast, ook wel PoP genoemd geplaatst. De PoP is het ‘distributiepunt’ binnen het project waarbij alle glasvezelkabels bijeenkomen. Voor het project op Marslanden G betekent dit dat er 253 aansluitingen zijn vanuit de bedrijven naar de PoP.

Op 6 maart jl. is van Gelder begonnen met het aanleggen van het hoofdtracé. Het hoofdtracé – ook wel backbone genoemd – verbindt de 11 distributiepunten op het Marslanden G terrein. Deze staan weer in verbinding met de PoP, waardoor razendsnel glasvezel internet te realiseren is en het netwerk minder storingsgevoelig is. Zoals u ziet worden de werkzaamheden gefaseerd opgepakt en opgeleverd. Dit betekent in de praktijk dat er bedrijven zijn die in april voorzien zijn van een glasvezelaansluiting, maar dat het ook kan voorkomen dat een bedrijf op 14 mei een aansluiting ontvangt.

De werkzaamheden duren tot 15 mei 2017 en van Gelder probeert zo netjes mogelijk te werken, zodat ondernemers op het terrein hier weinig, tot geen hinder aan ondervinden. Mocht u er toch hinder aan ondervinden, dan vernemen wij dit graag.

Bent u in een eerder stadium niet op het aanbod van een kosteloze aansluiting ingegaan maar wilt u na 14 mei toch een aansluiting? Dan kunt u alsnog op ons glasvezelnetwerk worden aangesloten. De kosten hiervoor bedragen €1250,-. Als u inmiddels bent overgestapt op glasvezel betekent dit dat u binnenkort beschikt over supersnel internet en altijd bereikbaar bent!

Wilt u meer weten over de fasering van het project? Of wilt u ook profiteren van de kosteloze aansluiting én activatie? Neem dan contact met ons op, Jan ter Horst kan u hier alles over vertellen. 038-428 46 50

 

 

Geef een reactie

Bévédé maakt gebruik van cookies. Klik op GA VERDER om deze te accepteren, zo kunnen wij u de beste surf ervaring mogelijk bieden. Onze privacyverklaring kunt u hier vinden: privacyverklaring