Wie gluurt er ongevraagd met u mee?

Wie gluurt er ongevraagd met u mee?

september 25th, 2019 Posted by Security 0 thoughts on “Wie gluurt er ongevraagd met u mee?”

Datalek bij beveiligingscamera’s

De media heeft afgelopen week aandacht geschonken aan een omvangrijk datalek bij beveiligingscamera’s. Duizenden Nederlanders konden mogelijk medegluurders krijgen. Het gaat om meer dan 14.000 apparaten.

Wat voor soort hackers zijn er?

Hackers maken om verschillende redenen gebruik van kwetsbaarheden van het internet. Deze redenen kunnen goed bedoeld zijn. Bijvoorbeeld om de kwetsbaarheden op te zoeken om ze te dichten zodat internet veiliger wordt. Dit noemt men de zogenaamde ‘white hat hackers’. In de media gaat het grootste gedeelte van de hackers over ‘black hat hackers’. De naam zegt het eigenlijk al. Deze hackers hebben voornamelijk kwade bedoelingen. Zij zijn op zoek naar gevoelige gegevens voor het stelen van geld of houden je in de gaten om een kopie van je paspoort te bemachtigen. Dan is er nog een laatste groep criminele hackers die voor de lol hacken. Ondanks dat dit vaak kattenkwaad is door jonge hackers met een mogelijk onschuldige motief, wordt er wel voor ze gewaarschuwd.

Voorkomen is beter dan genezen

Het ontdekte datalek in genoemde mediabericht komt van een anoniem hackerscollectief. Zij vallen dus onder de eerstgenoemde soort hackers, de white hat hackers. Zij ontdekten de slecht beveiligde server van deze leverancier.
Omdat veel eigenaren van de camera’s de standaard wachtwoorden niet aanpassen direct na aankoop, worden ze zo gemakkelijk gehackt. Het belangrijkste advies die wij meegeven om hackers buiten de deur te houden is daarom om altijd direct standaard wachtwoorden aan te passen. Tips om hackers buiten de deur te houden.

Hier volgen nog enkele tips wat u zelf kunt doen om hackers buiten de deur te houden

  • Bij aanschaf van apparatuur met camera’s verander dan altijd voor gebruik direct het wachtwoord en sla deze op in de door de cloud beveiligde omgeving.
  • Kies altijd voor een sterk wachtwoord als u het wachtwoord wijzigt. Dat houdt in een wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
  • Houd er rekening mee dat door het kiezen van andere ‘slimme’ elektronische apparaten in uw bedrijf of woonhuis, de kans op hacking groter wordt. Alle apparaten die via het internet aangestuurd worden kunnen via één hack overgenomen worden.
  • Meer tips om hackers buiten de deur te houden leest u in onze blog; Bescherming tegen hackers.

Bevede levert en adviseert IP camerasystemen. Hou medegluurders buiten de deur. Wij adviseren en helpen u graag. 

 

Bévédé maakt gebruik van cookies. Klik op GA VERDER om deze te accepteren, zo kunnen wij u de beste surf ervaring mogelijk bieden. Onze privacyverklaring kunt u hier vinden: privacyverklaring